top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תמ.א אינסטלציה

תיקון תקלות באסלה תלויה ובמיכל הדחה נסתר

עודכן: 1 ביוני 2020

אסלות תלויות כבשו זה מכבר את העולם ונדמה שניתן לזהותן בכל בית, באירופה אלו קיימות כבר מתחילת שנות השמונים, ולישראל הטרנד הגיע יותר מאוחר.

אסלות תלויות ומיכלים נסתרים קיימים כמובן גם בארצות הברית, שם מבנה האסלה וגם לעיתים מיכל ההדחה שונים מאלו של האסלה האירופאית.

יש אינספור יצרניות של מיכלי הדחה ואסלות, ולא מעט אביזרים אחרים שקשורים מסביב, אולם בישראל החברות המוכרות ביותר בתחום והיצרניות של מיכלי הדחה הינן חברות: גבריט (GEBERIT), גרואה (GROHE), שוואב (SCHWAB), סניט (SANIT), וויטרה (VITRA).


בניגוד אולי להתמודדות עם תקלות במיכל הדחה גלוי, טיפול חובבני, ולו הפשוט ביותר, במיכל הדחה נסתר יכול להביך את מי שאינו בקיא בתחום, והוא עלול למצוא את עצמו מזיק יותר משהועיל. זאת כיון שמערכות ההדחה והמילוי במיכלי הדחה נסתרים מורכבות למדי ומשתנות מיצרן ליצרן ומדגם לדגם, מה גם שפירוק נכון של אביזרים אלו מצריך משנה זהירות. לכן באופן כללי מומלץ להזמין איש מקצוע מיומן שיפתור את הבעיה. במאמר הזה אסביר קמעא וכן ארד לפרטים ואתן דגשים חשובים אבל צריך להיות ברור שכמו שלא ניתן ללמוד נהיגה מספר כך לא ניתן להיות אינסטלטור מספר, ואידך זיל גמור.

הסבר ויזואלי כיצד לפרק את מרכיבי המיכל, מצוף ומנגנון הדחה
מדריך של אסלת גבריט דגם אלפא מי שרוצה את המדריך במלואו מוזמן לפנות אלי

התקלות הנפוצות ביותר במיכל הדחה הן הנזילות, וניתן לחלקן לשני סוגים: נזילה כתוצאה מכשל במצוף ונזילה כתוצאה מכשל במנגנון ההדחה. אם המים באסלה לא מפסיקים לרדת יש לכם נזילה שמקורה באחד משני אלו. אגב, אותם כשלים קיימים גם במיכל הדחה גלוי.


לרוב תהיה נזילה מהמנגנון נובעת מאטם פעמון פגום (אטם מנגנון) ונזילה מהמצוף נובעת מכשל באזור גומיית המצוף. כלומר או שיש בגומיות חור או שיש באזור שלהן מוצקים קטנים שמפריעים להן לאטום (אפילו אבנית יכולה להשפיע על כושר האיטום) או שהגומיה אכולה ומנופחת. המצוף משמש גם כצינור לכניסת מים למיכל ולכן במקרה של כשל בגומיית המצוף מאוד יתכן שמדובר במוצקים קטנים (לעיתים צבר אבנית) שתוקעים אותה.


איך יודעים מה מקור הנזילה, מצוף או מנגנון?

פשוט מאוד, ראשית אפשר להסתכל על חתם המים במיכל ולראות אם מים גולשים מעבר לנקודת המגלש- OVER FLOW. אם זה המקרה מדובר בגומיית המצוף שלא אוטמת את צינור הכניסה של המיכל. אם לא- מנגנון. אפשרות שניה, אפשר לסגור את ברז כניסת המים למיכל ולהמתין שעה קלה, אם התקלה נמצאת במצוף אזי המיכל צריך להיות מלא מים, אם התקלה במנגנון אזי המיכל יהיה ריק ממים.

תקלה נפוצה נוספת היא מילוי איטי מידי של המיכל. הורדתם מים באסלה והמיכל מתמלא ממש לאט - זה אומר שיש לכם סתימה במיכל, קרי בחלק המחובר למצוף או שברז המילוי אינו פתוח כראוי.


הפתרון לכל הבעיות הללו כרוך בפירוק של חלקי המיכל מבפנים ואך ורק בזה, כלומר החדשות הטובות הן שכמעט תמיד אין צורך להרוס את חיפוי אריחי הקרמיקה שסביב המיכל כדי לתקן את הבעיות הנ"ל. סדר הפירוק של חלקי המיכל יהיה דומה עבור כל סוגי המיכלים.

קודם כל נסיר את פאנל הלחצנים,

אח"כ נפרק את הברגים ואת הלוח הפנימי וכן את המנוף שמקושר למנגנון (מכאני- כבלים או מוטות, או כבל פנאומטי),

אח"כ נסגור את ברז המים שבתוך המיכל. אח"כ ננתק את הצינור שמגיע למצוף נפרק את המצוף בעדינות ונשלוף אותו החוצה בזוית. אם יש צורך לתקן את המצוף נפרק אותו ונחזיר הכל בחזרה. אם הבעיה כאמור נמצאת במנגנון, נצטרך קודם לפרק אותו ואח"כ נשלוף אותו ונוכל להגיע לאטם הפעמון שבתחתיתו.

לאחר החלפת הגומיה מחזירים את החלקים בסדר ההפוך. מוודאים שאין נזילה בתוך האסלה ושלום על ישראל- תיקנו את הנזילה ללא שבירה של האריחים.



חיבור המיכל נשעה בשלב ראשון, בשלב השני לאחר חיפוי האריחים מתקינים את האסלה
ניאגרה סמויה של חברת גרואה


הדחה חלקית


אם השטיפה של האסלה אינה משביעת רצון ואתם מרגישים שהניקוי של האסלה הוא, איך אומרים, לא משהו, יש לבצע מספר בדיקות המובאות להלן, מהקל אל החמור:


  • הגדלת נפח המים במיכל

  • ניקוי המיכל והאסלה

  • התאמה של המיכל לאסלה


הגדלת ספיקה

המצוף תוכנן ונבנה כדי שהיה אפשר לכוון אותו ולהגדיל/להקטין את כמות המים במיכל. הכי פשוט יהיה לנסות ולראות אם כיוון של המצוף להגדלת כמות המים במיכל פותרת את הבעיה.


ניקוי המיכל והאסלה

אם זה לא עבד צריך להתבונן בתעלת השטיפה של האסלה כי יתכן והיא נסתמה. בתעלה מצויים חורי יציאת המים ובחלק מהדגמים מותקן חלק מפלסטיק ממש לצד צינור הכניסה לאסלה, ווסת מים שנועד לפזר את המים סביב התעלה. כל אלו, ולמרות הגלזורה המצפה את התעלה, יכולים עם הזמן להסתם מאבנית ולהשפיע על איכות השטיפה. נציין כי ככל שהאסלה נמצאת בשימוש זמן רב יותר כך הבעיה תהיה יותר ויותר נפוצה ובאסלות מדגם 'רימלס' הבעיה פחות אקוטית.

הטיפול הנכון יהיה ניקוי של אבנית ע"י מוצרים מתאימים.


התאמה

החל משנת 2002 המיכלים בישראל חייבים לכלול אפשרות להדחה מלאה ואפשרות להדחה חלקית. לכן קיימים 2 לחצנים בלוח, לחצן לכל מצב. כמו כן, הדחה מלאה תהיה בנפח 6 ליטר בלבד והדחה חלקית בנפח 3 ליטר.

זאת לעומת המצב הקודם של מיכלי הדחה בעלי נפח 9 ליטר ו-4.5 ליטר.

כמובן שגם האסלות היו צריכות לעבור התאמה לשטיפה של 6 ליטר.

אם האסלה שלכם ישנה ומתאימה למיכלים ישנים אזי מיכל של 6 ליטר לא יאפשר הדחה מושלמת. במקרה זה צריך להחליף אסלה. ברם, צריך לבדוק את המיכל הקיים כי בפעמים רבות מיכל הדחה יכול להתאים גם לשיטה הישנה וגם לשיטה החדשה כשהשינוי נעשה ע"י כיוון של המנגנון. במקרה זה כל שתדרשו לעשות יהיה כיוונון של המנגנון ל-9 ליטר.

המדריך המלא אצלי, ניתן להשיגו עם רכישת מיכל הדחה של גרואה
מדריך להתקנה וטיפול באסלה תלויה של גרואה

שימו לב לזאת, ישנה אי התאמה נוספת: ישנה חשיבות לגובה של מיכל הדחה לעומת האסלה. יתכן שהאסלה שלכם מתאימה למיכל הדחה גבוה ואתם התקנתם מיכל הדחה נמוך. חוסר התאמה זו אף הוא יוצר בעיות בשטיפת האסלה. במקרה הפוך, שהאסלה מותאמת למיכל הדחה נמוך ואתם התקנתם מיכל הדחה גבוה המים עלולים להשפריץ מחוץ לאסלה.




ולסיום אעיר שכל מה שתואר כאן נכון גם למיכל גלוי ולאסלה רגילה.







 



33 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page